Aequidens rivulatus
  • Aequidens rivulatus

Aequidens rivulatus

25 LEI
cu TVA

green terror

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Provocator
249.8 Litri
22.9-33cm
Dulce
6.5 - 7.5
20 -24 °C
10-20 °d
1:2 M:F
Comun
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
5-8 ani
America de Sud
Cichlidae

Dimorfism sexual: Masculii sunt mai mari si mai viu colorati decat femelele iar la maturitate acestia vor avea o proeminenta nuptiala pe frunte.

Inmultire: Masculul va curata o piatra plata  si va convinge femela sa depuna icrele pe aceasta, apoi el fecundeaza icrele. Sunt parinti grijulii iar perechile se formeaza foarte devreme. Pestii adulti vor forma perechi mai greu.  Pot depune pana la 400 icre iar rolul principal in ingrijirea puilor il va avea femela, iar masculul va pazi teritoriul.

Ingrijire: Acvariul trebuie amenajat in asa fel incat sa se ofere mai multe locuri in care pestii sa se ascunda, aceste pot fi formate din pietre sau din crengi si radacini submerse insa trebuie avut in vedere ca la maturitate acesti pesti vor fi mari si puternici deci obiectele decoratiunile trebuiesc sa fie fie grele, fie bine fixate. Apa trebuie sa fie bine oxigenata si filtrata iar schimbarile partiale de apa sunt obligatorii.

Hranire: Vor accepta hrana uscata precum granulele si fulgii (cand sunt mici) insa este bine sa fie hraniti si cu hrana vie precum Artemia, larve de Chironomidae sau chiar pestisori mai mici.

Comentarii: Sunt pesti mari si pot deveni agresivi asa ca se vor tine doar impreuna cu pesti mari precum Loriicaridae mari sau alte Cichlidae de aceeasi talie. Pentru a putea tine acesti pesti impreuna cu speciile compatibile, acvariul trebuie sa fie mare pentru a nu deveni agresivi.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

7 alte produse in aceeasi categorie: