Pantodon bucholzi
  • Pantodon bucholzi

Pantodon bucholzi

19 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 5.

Pestele-fluture de apa dulce (Pantodon buchholzi) traieste in apele calme si usor acide, cu vegetatie acvatica plutitoare si curenti lenti. Arealul sau cuprinde centrul Africii, Lacul Ciad, Delta Nigerului, Bazinul Fluviului Congo, Camerun, etc.

Un exemplar adult are corpul lung de 10-13 cm si greutatea de cel mult 500 g. In cazuri exceptionale acest peste poate ajunge si la 15 cm. Corpul este comprimat lateral, are un profil convex al partii ventrale, coloritul fiind verde-masliniu pe spate si partile laterale, cu reflexe argintii, iar pe burta cu dungulite violet, argintii si galbui. Capul este turtit, gura este pozitionata in sus, are deschiderea larga, iar maxilarele sunt prevazute cu multi dinti.

Acest peste se hraneste in special cu insectele de la suprafata apei, dar si pesti de dimensiuni mici. Are obiceiul de a pluti la suprafata apei, stand nemiscat si asteptandu-si prada in apa putin adanca. Este un rapitor de suprafata, capabil sa respire prin vezica gazoasa mare, bine vascularizata, care s-ar parea ca functioneaza ca un ,,plaman” (dupa cum considera cercetatorii). Isi tine capul deasupra apei, cu ochii mari mereu atenti in jur, iar gura pozitionata in partea de sus este gata sa captureze prada mica ce apare in zona. Poate sari din apa la inaltimi de peste 1 m, planand pe mici distante cu ajutorul aripioarelor de forma unor aripi. Cand debitul apei ii este prielnic poate face sarituri astfel incat sa alunece pe distante mari de 3-5 m.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: