Xenomystus nigri
  • Xenomystus nigri

Xenomystus nigri

54 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 3.

ste o specie de pesti de apa dulce, care isi are originile in apele statatoare sau incet curgatoare din bazinul Nilului, in Zair, Gabon, Nigeria si Liberia. Mai este denumit si Peste-cutit African.  

    Aceasta specie de pesti are un corp alungit, turtit pe laterale si care are un spate arcuit. Coloritul corpului sau este maroniu-violaceu spre maroniu. Inotatoarele sale au un colorit asemanator, dar putin mai deschis la nuanta. Are numai inotatoare pectorale, dorsala si anala. Aceasta din urma se intinde pe toata lungimea de jos a corpului, incepand imediat dupa maxilar. Cea dorsala este foarte mica. Nu are coada. Are un cap de marime medie, cu o gura foarte mare. Ochii sai sunt mari, de culoare inchisa, cu o zona inelara invecinata argintiu-violacee.

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 210 de litri, cu o apa a carei duritate sa fie cuprinsa intre 2 si 10°GH (de preferat 6), cu o temperatura a apei cu valori de 23 pana la 28°C si cu un pH cu variatii in intervalul 5.7 - 7.5 (de preferat 6.8). Restul conditiilor, de mediu si de dotare a acvariului, trebuie sa fie asemanatoare cu cele de la Notopterus ornata. Acesti pesti prefera apele de mijloc si de jos ale acvariului.

    La maturitate, un exemplar din aceasta specie, atinge o lungime maxima de aproape 30 cm. Pe perioada cat sunt puieti, este bine sa ii tineti in mici grupuri. La maturitate, ei devin mai agresivi si intoleranti fata de alti pesti-cutit. Acest peste poate fi tinut in acelasi acvariu cu alti pesti de marime mare si medie. Aveti grija sa nu ii puneti in acvariu cu pesti mici, care risca sa ajunga hrana lor. Printre speciile de pesti potrivite sa le fie companioni de acvariu, enumeram: Haplochromine, Mormyride, Pesti-fluture Africani, Tetras Africani, Synodontide si Cichlide Vest-Africane.

    Acesti pesti sunt o specie carnivora, care necesita a fi hranita cu prada vie. Din meniul lor putem enumera: pesti, rame, viermi tubifex, melci, insecte, larve ale acestora, crustacei, carne tocata marunt, dar si hrana preparata, sub forma de tablete, pe baza de formula de carne. Femelele din aceasta specie au un corp ceva mai rotunjit in perioada imperecherii. Este o specie de pesti nocturna. Acest peste emite un sunet ascutit de clopotel, atunci cand iese la suprafata sa ia o gura de aer. Pestii-cutit Africani au o vezica care le foloseste pe post de organ respirator. El se odihneste intr-o pozitie oblica, cu capul in jos. Acest peste logeviv se adapteaza foarte bine si repede la viata in captivitate, dar este putin timid la inceput.   

    Reproducerea acestei specii de pesti, in captivitate, poate fi caracterizata ca fiind dificila si sporadica. In perioada imperecherii, acesti pesti, emit sunete care se aseamana cu acelea ale unui latrat. Femela depune intre 150 si 200 de oua, pe perioada noptii, in gaurile si crevasele pe care le gaseste in relief. Masculul pazeste icrele timp de 6 pana la 9 zile, pana cand puietul eclozeaza. In acest moment, este cazul sa mutati puietul intr-un acvariu separat de crestere sau, daca reproducerea a fost facuta intr-un acvariu separat, indepartati ambii parinti. Incepeti sa hraniti puietul cu Artemia nauplii.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: