Tetraodon biocellatus
  • Tetraodon biocellatus

Tetraodon biocellatus

14 LEI
cu TVA

puffer eight

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 10.

Este o specie de pesti de apa dulce, care isi are originile in apele parailelor, drenajelor, baltilor, islazurilor, din sud-estul continentului asiatic, cu precadere in Burma (Myanmar), Tailanda, Indonezia si Sumatra. Mai este denumit si Peste-balon Palembang. Stiintific, el mai poarta numele de: Crayracion palembangensis, Tetraodon palembangensis sau Tetrodon palembangensis.

    Acest peste este unul care are un corp tipic pentru o specie de peste-balon. Este un peste indesat, care are ochii iesiti in afara si o frunte lata. Are un invelis exterior, care seama cu pielea, si care este acoperit cu tepi, din loc in loc. Coloritul sau exterior, variaza foarte mult in functie de varsta si locul de unde provine exemplarul. Burta sa este alba, indiferent de aceste conditii. Partea dorsala are un colorit gri deschis spre gri inchis, cu pete verzi spre galben, de diferite marimi si forme. Fiecare peste are modelul sau unic de pete si dungi, care nu mai este intalnit la niciun alt exemplar. Inotatoarele dorsala si anala sunt mici, rotunde si sunt dispuse la poluri opuse. Coada sa este in forma de evantai. Si coada si inotatoarele, sunt de culoare gri, putin transparente si opace.

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 125 de litri, cu o apa a carei duritate sa fie cuprinsa intre 5 si 15°GH (de preferat 10), cu o temperatura cu valori de 23 pana la 28°C si cu un pH cu variatii in intervalul 6.7 - 7.7 (de preferat 7). Acvariul trebuie, bine si dens, plantat cu vegetatie subacvatica si plutitoare, pe partile laterale, din spate si de suprafata, lasand centrul dedicat inotului. Un relief format din roci si lemne, este binevenit, in vederea crearii de locuri pentru ascundere. Solul sa fie alcatuit din nisip fin de corali, deoarece, acest peste, prefera zonele mediane si de jos ale apei acvariului. Schimbari frecvente si partiale ale apei, sunt necesare, pentru o sanatate buna a pestilor.

    La maturitate, un exemplar din aceasta specie, atinge o lungime maxima de aproximativ 10 cm. Cand este in pericol, se umfla, devenind prea mare pentru a fi inghitit si periculos, pentru ca are tepi pe exterior, astfel fiind evitat de pestii predatori. Este o specie de pesti agresiva, fata de orice fel de specie de pesti ii iese in cale. Poate sa se ia la bataie cu alti pesti-balon sau sa muste orice alt peste, care seamana cu un peste-balon, de inotatoare si coada. Este recomandat sa ii tineti intr-un acvariu impreuna cu pesti robusti si mari, de care sa ii fie teama sa se ia la harta. Acestia pot fi pesti din familiile: Botia, Barb, Danio, Gourami, Peste-pisica asiatici sau Synodontis.

    Din meniul acestei specii de pesti, nu trebuie sa lipseasca hrana vie, constand in melci, viermi tubifex, crustacei, larve de insecte, viermi, rame, insecte de orice fel, iar, ocazional, ii puteti oferi si hrana preparata sub forma de tablete. Femelele sunt ceva mai mari decat masculii, atunci cand sunt la maturitate. Reproducerea, in captivitate, nu a fost, inca, realizata cu succes si documentata. In libertate, ea se realizeaza probabil ca la o alta specie, Tetraodon nigroviridis. Este o specie de pesti care este de apa dulce si nu este recomandata a fi tinuta in apa salmastra sau oceanica, sub nicio forma. 

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: