Toxotes blythii
  • Toxotes blythii

Toxotes blythii

139 LEI
cu TVA

golden archer fish

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 2.

Este o specie de pesti de apa salmastra (uneori chiar si dulce), raspanditi in zona estuarurilor si mangrovelor din zona costaliera a sud-estlui continentului asiatic si al celui australian; in special in India, Birmania (Myanmar), Tailanda, Malaezia, Filipine, Indonezia si pana la Insulele Solomon. Mai este denumit si Peste-arcas. Stiintific, mai este cunoscut sub denumirea de Labrus jaculatrix sau Sciaena jaculatrix.  

    Aceasta specie de pesti are un corp de lungime moderata, turtit pe laterale si cu un cap alungit. Corpul sau are un colorit argintiu spre alb. Are partea dorsala si jumatate din partile laterale, brazdate de 4 - 6 dungi negre, verticale. Prima dunga, trece prin zona ochiului, in vreme ce, ultima, trece prin zona penducului caudal. Unele exemplare pot avea cateva pete neregulate, de culoare galbena. Inotatoarele anala si dorsala sunt pozitionate mult mai in spate, pe corp. Inotatoarea anala are un colorit negru. Coada este in forma de evantai si are o culoare argintie, spre galbuie. Are o gura ascutita, alungita si orientata spre suprafata apei. Ochii sai sunt mari, pozitionati mult mai in fata, de culoare inchisa, cu o zona inelara invecinata argintie.   

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 210 litri, cu o apa a carei duritate sa fie cuprinsa intre 10 si 18°GH (de preferat 12), cu o temperatura care are valori de 25 pana la 31°C si cu un pH cu variatii in intervalul 7 - 8 (de preferat 7.5). Un procent de sare de 1%, adica 10 g de sare la fiecare 10 litri de apa din acvariu, este recomandat. El prefera acvariile pe jumatate pline. Folositi plante care cresc dincolo de suprafata apei si care suporta apa salmastra. Furnizati-le locase de ascunzatoare, construite din roci sau lemne si chiar din plante subacvatice. Lasati zona centrala dedicata inotului. Solul nu prea ne intereseaza mult, deoarece, acest peste, prefera apele de suprafata ale acvariului.

    La maturitate, acest peste, atinge o lungime maxima de aproximativ 25 cm. Este o specie de pesti pasnica, ce poate fi tinuta intr-o comunitate piscicola linistita, de apa salmastra. Acest peste poate fi putin retras si elusiv, daca este tinut impreuna cu alti pesti mai mari in dimensiuni. Este de preferat sa fie tinuti in grupuri de minim 6 exemplare. Acestia trebuie sa aiba marimi asemanatoare, pentru a nu exista riscul ca cei mai mari sa ii hartuiasca pe cei mai mici. Comapnioni potriviti pentru el, sunt pestii din speciile: Mono, Scat, Pesti-balon, Pesti-pisica Arius sau Pesti mancatori de namol.  

    Acest peste este unul care isi ia hrana de la suprafata apei. Se hraneste, in special, cu insecte, fluturi, crustacei, pesti mici de suprafata. Ocazional, poate sa i se ofere si hrana preparata sub forma de fulgi. Nu exista diferentieri vizibile intre sexele acestei specii. Este o specie de pesti robusta si rezistenta la boli.

    Reproducerea, in captivitate, a acestor pesti s-a realizat de cateva ori in mod accidental. Cuplul de pesti se imperecheaza in apropierea suprafetei apei, unde femela va si depune aproape 3000 de icre plutitoare. Imediat ce sunt depuse, ele trebuiesc colectate si depozitate intr-un alt acvariu, cu aceleasi conditii ale mediu ca si cel principal. In maxim 12 ore puietul va ecloza. Hraniti puietul cu insecte mici sau bucati maruntite, care sa pluteasca la suprafata apei si sa fie culese de ei.

    Pestele-arcas are abilitatea de a scuipa apa din gura deasupra suprafetei apei, cu scopul de a lovi insectele care zboara in aproapierea luciului apei. Poseda un vaz excelent si isi petrec mai toata ziua patruland suprafata apei in cautarea eventualelor victime. Cand insecta este zarita, el ia pozitia de tragere, scotand varful botului deasupra suprafetei apei si, cand este sigur, trage. Jetul de apa scuipat din gura va lovi insecta, care va cadea pe suprafata apei. Ea va fi repede culeasa, pentru a nu pica in ghearele altui musafir nepoftit, si mancata. Acest peste are o acuratete fabuloasa: peste 99% din tragerile sale sunt incununate cu succes. Modul in care are loc scuiparea apei, este foarte simplu. Limba si cerul gurii sale formeaza un fel de tub, de aproape 3 cm latime. Cand gura este umpluta cu apa, inchiderea brusca a bronhiilor sale, creeaza o presiune puternica, ce determina apa din acest tub sa tasneasca pe gura sa, sub forma acelui jet. El poate controla atat durata jetului cat si lungimea sa (pana la aproape 1.5 m lungime), dar cu cat este impins la extreme, acuratetea sa se diminueaza. Calitatea acestor jeturi, forta si distanta se imbunatatesc odata cu avanarea in varsta.

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: