Ctenolucius hujeta
  • Ctenolucius hujeta

Ctenolucius hujeta

32 LEI
cu TVA
South American pike

 

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Familia : Ctenoluciidae

Origine : America de Sud , Columbia și Venezuela

Dimensiunea maximă : până la 22 cm , 15-20 cm, tipice pentru specimene de acvariu

Întreținere : Aceasta specie este de notorietate sensibila la mediul său : în rezervoare deschise cu spațiu limitat și de circulație a apei sărace au tendința de a fi timizi și nervosi , dar, daca sunt pastrate intr-un bazin cu spațiu de înot și mișcare puternica de apă , precum și o mulțime de plante plutitoare pentru umbră , ei sunt îndrăzneți , activi și se obisnuiesc în viața de acvariu foarte repede . Minorii ( până la aproximativ 15 cm) pot fi păstrate în rezervoare 100-120 cm în lungime , dar exemplarele mai mari vor avea nevoie de mai mult spațiu . Foarte predispuse la sărituri ! Nu se ține într-un acvariu deschis  . Chimie de apă și temperatura nu sunt critice , dar evita foarte greu sau foarte apă caldă , pH 6.0-7.5 , 5-15 grade dH , 22-26 grade C recomandat .

Comportamentul social : Un prădător pașnică , gregar . Pește sălbatice trăiesc în școlile mari și această specie trebuie să fie păstrate într-un grup , nu individual . Nu de bine în rezervoare comunitare , cu condiția ca celelalte peștele nu sunt prea mici . Evitați tankmates care inoata activ la suprafața acvariului ca acestea sunt susceptibile de a alarma aceste characins destul de nervos . Ciclide pașnice și somn loricariid ar face companioni buni .

Hrănire : Preferă alimentele mici, vii , cum ar fi larve de insecte , creveti fluviale , râme și, desigur, pești mici , dar se adapteaza foarte repede , pentru a uda alimente congelate , inclusiv bloodworms , krill și bucăți mici de fructe de mare tocat și pește alb . Contrar mit popular , acești pești nu sunt greu de a dezvăța pe produsele alimentare non- vii : propriile mele specimene au fost luati de krill și creveți tocate oferite pe forceps în termen de 24 de ore de la cumpărare . Cu toate acestea , ele în general nu acceptă alimentele uscate .

Sexului și de reproducție : Rar crescute în captivitate , Baensch ( volumul 2 ), include o descriere detaliată de la un colecționar german .

Comentarii : Aceasta este una dintre cele characins - GAR cum ar fi mai mici , și nu destul de bine în captivitate . Cu condiția să fie păstrate într- un acvariu destul de mare liniștită și dat alimente adecvate , este destul de rezistente și ușor de întreținut . O specie inrudita , Ctenolucius beani , este foarte ocazional tranzacționat , este similar cu Ctenolucius hujeta , dar are mai inchise , marcaje maro de obicei pestrițe de pe corpul său . Ctenolucius sunt uneori confundate cu Boulengerella spp. . , Care sunt mult mai mari și mai dificil de a păstra .

Juvenilii Ctenolucius hujeta exploreaza plantele plutitoare.

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: