Hyphessobrycon callistus-minor
  • Hyphessobrycon callistus-minor

Hyphessobrycon callistus-minor

12 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 10.

Este o specie de pesti raspandita in apele dulci, maloase, tulburi, cu putin curent si adesea pline de vegetatie ale paraielor, raurilor si lacurilor aflate in apropierea cursului Amazonului, pe zona cursului sau sudic pana in zona paraguaiana a acestuia. De curand, acesta a fost introdus si in Asia, de unde se fac mai toate importurile pentru acvaristica. Poarta denumirea populara de Tetra Bijuterie, Callistus Tetra, Characin Sangeriu sau Serpae Tetra. Mai poarta denumiri stiintifice precum: Hemigrammus melanopterus, Hyphessobrycon melanopterus sau Tetragonopterus callistus.

    Acest peste are un corp lunguiet si turtit pe laterale. Coloritul lui de baza este rosu stralucitor spre rosu-maroniu. O dunga de culoare neagra este pozitionata imediat dupa bronhii. Marimea ei variaza in functie de varsta specimenului, devenind din ce in ce mai mica odata cu avansarea in varsta. Inotatoarea sa dorsala este inalta si este colorata la baza in rosu, apoi cea mai importanta parte este neagra, pentru ca marginile exterioare sa fie transparente.

    Inotatoarele pectorale si ventrale sunt rosii cu varfurile transparente. Acelasi lucru este valabil si pentru coada sa. Are o forma in “V”, putin adancita. Inotatoarea caudala este lunga, cu primul ghimpe ceva mai alungit, colorata in mare parte in rosu, pentru ca, zona apropiata de varfuri, sa fie neagra. Varfurile ei externe sunt transparente. Gura este de marime potrivita si este indreptata spre partea din sus. Ochii lui sunt mari, de culoare inchisa, cu o zona inelara invecinata de un colorit amestecat, de rosu si negru.

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 40 de litri, cu o temperatura a apei cuprinsa intre 23 si 28°C, cu o duritate care sa varieze intre 5 si 25°GH si cu un pH care sa se incadreze in intervalul 6 – 7.5.  Acvariul trebuie sa aiba o densitate mare de plante acvatice si subacvatice, pentru a crea locuri de ascunzatoare, si, sa nu uitati, sa lasati si un spatiu generos pentru inot. Acesti pesti frecventeaza, cel mai adesea, apele de mijloc sau de jos ale acvariului. Coloritul general al acvariului trebuie sa fie inchis, folosindu-ne de plantele plutitoare pentru a bloca razele soarelui.

    Este un peste pasnic care se descurca de minune in acvariile populate cu astfel de pesti. Companioni preferati de ei sunt pestii din speciile de genul Corydoras, tetra robusti sau gourami. Se recomanda, sa ii tineti in grupuri de minim 6 exemplare. Comportamentul lor, in grup, se asemana cu cel al pestilor Piranha, cele mai slabe exemplare sunt muscate si atacate, fara a fi insa ucisi. Acest comportament agresiv poate fi explicat si prin lipsa hranii sau insuficienta acesteia. 

    Acesti pesti sunt o specie robusta si rezistenta la boli. Ei se hranesc cu hrana sub forma de fulgi, care trebuie sa fie combinata periodic, cu ceva hrana vie constand in larve de insecte, insecte, saramura de creveti si viermi tubifex. La maturitate, un exemplar din specia Hyphessobrycon callistus, atinge o lungime maxima de aproximativ 5 cm. Masculii, sunt, adesea, ceva mai intens colorati decat femelele si putin mai mici in dimensiuni.

    Reproducerea, in captivitate, a acestor pesti este usor de realizat. Luati un acvariu separat, in care sa aveti o apa al carei pH sa fie situat intre 6 - 7 si o duritate a apei de 4 - 8°GH. In concluzie, sunt usor de inmultit intr-o apa usoara si bine filtrata. Puietul eclozeaza in maxim 24 pana la 28 de ore de la depunerea icrelor. Hraniti-i cu mici crustacei, infuzori, galbenus de ou si, ceva mai tarziu, cu hrana uscata pisata marunt.

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: