Hyphessobrycon pyrrhonotus
  • Hyphessobrycon pyrrhonotus

Hyphessobrycon pyrrhonotus

19 LEI
cu TVA

red back bleeding heart

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 10.

Familie: Characidae

Origine: America de Sud

 (partea de nord-est; cursul inferior al Amazonului, Venezuela) 
Marime: 4-5cm

Tip Inmultire: Icre

Hrana: Omnivor

Intretinete: Usoara

Reproducere: Dificultate

 medie 
Tip Bazin: Lung, min. 60cm, comunitar

Nivel inot: Pelagic

Temperatura: 24-28 grade C

T. Reproducere: 26 grade C, constanta

Duritate apa: 10-15dGH (pina la 35dGH)

PH: 6-8

Volum minim de apa: 40l

Dimorfism: Msculul mai mic si mai suplu decit femela.


Corpul este alungit si usor comprimat lateral. Capul usor concav se termina printr-o gura mica orientata in sus. Coloritul general este transparent, aproape translucid, cu reflexe galben verzui. Tot corpul are un puternic stralucit metalic. In spatele operculului, pe linia laterala are o mica banda intunecata transversala. Inotatoarea dorsala este transparenta si are marginea anterioara tivta cu galben citron la baza, iar mai sus prezinta un punct negru. Inotatoarea anala, cu alura unei inotatoare de rechin, este de asemenea transparenta, primele radii avind acelasi desen ca si dorsala. Ambele inotatoare au virfurile albe. Inotatoarea codala are diferite nuante de rosu, de la rosu mat pina la rosu stralucitor. Inotatoarele perechi sunt transparente, ventralele avind primele radii de culoare alba. Ca orice caracid prezinta o inotatoare adipoasa, putin dezvoltata, plasata la inceputul peduncului codal. Operculul, mai putin transparent, se distinge printr-o tusa neagra.


Este o specie foarte sociabila, calma si robusta. Putin timida, se simte bine intr-un grup mai mare. Fiind ruda apropiata cu neonul (genul Hyphessobrycon) cit si cu alte Characidae, este pusa in evidenta intr-un bazin bine plantat, cu fundul mai intunecat, cu mai multi conspecifici, intr-o lumina difuza. Intr-un bazin foarte luminat culorile sun terne. Este foarte activ, fiind tot timpul in miscare, in cautare de hrana. Nu este pretentios fata de regimul alimentar dar, ca majoritatea pestilor de acvariu prefera hrana vie.


Dimorfismul sexual este foarte evident, desi nu apar caractere secundare de culoare. La femela, icrele se vad pur si simplu prin transparenta peretelui abdominal, care este si mai bombat. Maturitatea sexuala apare la virsta de 4 luni, daca pestele a fost tinut in conditiile optime (vezi fisa tehnica), si daca a avut un regim alimentar cit mai variat.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: