Nannostomus beckfordi
  • Nannostomus beckfordi

Nannostomus beckfordi

6 LEI
cu TVA

red pencil

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Moderata
75.7 Litri
6-7 cm
Dulce
6.0 - 8.0
24 -26 °C
5-19 °d
1:2 M:F
Neobisnuit
Carnivor, hrana vie, granule, fulgi
4-8 ani
America de Sud
Lebiasinidae

Dimorfism sexual: Masculii sunt mai colorati decat femelele iar inotatoarea anala are marginea posterioara curbata in cazul masculilor si dreapta in cazul femelelor.

Inmultire: Pentru inmultire este necesar un acvariu slab iluminat, cu plante cu frunze fine sau muschi (moss), o alternativa o reprezinta acoperirea fundului acvariului cu o plasa. Plasa trebuie sa fie suficient de mare pentru ca icrele sa cada prin ea, dar destul de mica pentru ca adultii sa nu poata ajunge la icre, deasemenea trebuie plasata la cel putin 5 cm de fundul acvariului. Depunerea poate avea loc in grupuri de cate sase indivizi de fiecare sex. Pestii trebuiesc bine hraniti pentru a putea depune. Depunerea poate fi stimulata cu o schimbare partiala de apa. Dupa ce adultii au depus icre, se vor scoate si se vor reintroduce in avcariul comunitar. Dupa 3-4 zile puii vor inota liber si pot fi hraniti cu infuzorii si nalupi de Artemia salina. Icrele si puii sunt sensibili la lumina si se recomanda ca acvariul sa fie tinut cat mai intunecat.

Ingrijire: Pentru ca aceasta specie sa fie cat mai intens colorata, acvariul trebuie sa fie bine pla,tat, cu zone umbrite, cu radacini si crengi care sa formeze ascunzatori si cu substrat inchis la culoare. Iluminarea trebuyie sa fie slaba si sa existe plante de suprafata care sa limiteze si mai mult cantitatea de lumina din acvariu. Deasemenea poate fi tinut si intr-un acvariu su specific amazonian, cu substrat nisipos, cu crengi si radacini care sa formeze mai multe ascunzatori, plantele nu sunt obligatorii in acest tip de amenajare.

Hranire: Nu sunt pretentiosi si vor manca aproape orice le incape in gura. Pot fi hraniti cu Daphnia sau Artemia, granule, fulgi.

Comentarii: Sunt o specie pasnica de card si este bine sa fie tinuta in grupuri de minimum sase indivizi. Poate fi tinuta impreuna cu specii ale genurilor Hemigrammus ori Hyphessobrycon  si membrii mai mici din genul Corydoras sau din famimia Loricariidae.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: