Prionobrama filigera
  • Prionobrama filigera

Prionobrama filigera

9 LEI
cu TVA

red glass tetra

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Este o specie de pesti care isi are originile in apele dulci ale raurilor si lacurilor din sudul Braziliei si Argentinei, in special, in albia sau in zonele invecinate, ale raului Rio Paraguay. Acest peste mai este cunoscut si sub numele de: Aphyocharax filigerus, Aphyocharax analis, Bleptonema amazoni, Paragoniatus muelleri, Aphyocharax anaialbis sau Prionobrama madeirae.

    Aceasta specie de pesti are un corp alungit si turtit pe laterale, care se termina cu o gura cu buzele indreptate spre suprafata apei. Au un colorit general argintiu, putin metalizat, si oarecum transparent, pe alocuri. Coada sa este in forma de “V”, bine definita, cu lobi delimitati si cu un colorit general, rosu. Aceasta culoare rosie este raspandita si pe zona de corp situata la baza cozii. Inotatoarele sale sunt transparente. Inotatoarea anala este mare si se intinde pana la baza cozii. Inotatoarele pelvice sunt dispuse ceva mai la mijlocul corpului. Inotatoarea dorsala este mica, la baza, si inalta. Capul sau este mic, cu ceva tenta rosie in zona bronhiilor. Ochii sai sunt de marime medie, cu o zona inelara invecinata de culoare argintie.

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 60 de litri, pentru un grup de minim 6 exemplare, cu o apa de orice tip, cu o temperatura cu valori cuprinse intre 22 si 30°C si cu un pH cu variatii intre 6 – 8. Aveti nevoie de o vegetatie plutitoare densa, care sa ofere ceva protectie. Plante subacvatice trebuie sa fie pozitionate pe partile laterale si din spate, lasand partea centrala pentru inot. Solul trebuie sa fie alcatuit din pietris marunt amestecat cu nisip fin.

    Este o specie de pesti robusta si rezistenta la boli, ce este recomandata si pentru acvaristii incepatori. Prionobrama filigera este pasnic, agreand compania altor pesti linistiti si care, sa fie parte componenta a unei comunitati bine inchegata. Prefera apele de mijloc si de suprafata ale acvariului. 

    Aceasta specie de pesti este una care accepta orice fel de hrana, fie ca e vorba de cea proaspata, ca e vorba de cea pe baza vegetala sau ca este preparata sub forma de tablete si fulgi. La maturitate, un exemplar din aceasta specie atinge o lungime maxima de aproximativ 6 cm. Pretul unui astfel de peste poate ajunge la 2 – 3 euro, in functie de marimea, provenienta si magazinul de unde este achizitionat.

    Reproducerea, in captivitate, se face foarte usor, in cazul acestei specii de pesti. Aveti nevoie de un acvariu separat si o apa cu o temperatura de peste 26°C. Intr-o apa usoara, acest peste se va reproduce in maxim o zi. Masculii au cateva pete negre in zona inotatoarei anale si au o inotatoare dorsala ceva mai inalta, decat au femelele. Aceasta specie de pesti poate avea o durata de viata de aproximativ 12 ani.

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: