Thoracocharax stellatus
  • Thoracocharax stellatus

Thoracocharax stellatus

14 LEI
cu TVA

platinum hatchet

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Familie: Gasteropelecidae
Ordin: Characiforme

pH: 6 -7
Duritate: scazuta - medie
Tempeartura: 24 - 30

Provenienta: bazin Amazon / Orinoco

Pestele-topor cu aripioare patate (Thoracocharax stellatus)este o specie pasnica care traieste in apele dulci – raurile si lacurile - din nordul si centrul Americii de Sud.

Particularitatea acestei specii consta in faptul ca are sternul foarte pronuntat, in partea inferioara formand o lama cu marginea curbata, ca la topor. Corpul sau este acoperit cu solzi mari, desi si netezi, iar coloritul este galben-verzui pe partea dorsala si albastru-gri-argintiu pe partea ventrala. Inotatoarea dorsala are o pata neagra si este pozitionata spre partea inferioara a corpului. Inotatoarea codala este lunga si se intinde pana la baza pedunculului codal. Aripioarele pectorale sunt hipertrofiate, fapt ce il ajuta sa isi sporeasca viteza atunci cand urmareste prada. Inotatoarea codala este relativ mare, formata din doi lobi simetrici, iar cele pelviene sunt minuscule. Hrana sa consta din larve si insecte acvatice.

Corpul pestelui-topor are o lungime care nu depaseste 7 cm, capul sau este relativ mic, gura este pozitionata in partea de sus, iar ochii sunt mari si apar pe partile laterale. Fantele branhiale sunt in spatele ochilor si prezinta doua placi osoase numite operculi. Pe laterale, incepand din spatele operculilor pana spre penduculul codal se intinde cate o dunga de culoare inchisa .

Acest peste este apreciat foarte mult de acvaristi. Cei care doresc sa-l achizitioneze trebuie sa ii asigure un acvariu bine acoperit, pentru ca acest pestisor argintiu are obiceiul sa faca salturi desupra apei. De asemenea, acvariul trebuie sa aiba un sistem de filtrare al apei foarte bun si mult spatiu liber pe fundul sau. Este suficient sa i se ofere cateva plante acvatice printre care el sa se poata ascunde. Temperatura apei trebuie sa fie cuprinsa intre 23-27ºC.

Pestele-topor cu aripioare patate face parte din ordinul Characiformes, familia Gasteropelecidae. Nu este o specie in pericol de disparitie.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: