Thorichthys meeki Rio Candelaria
  • Thorichthys meeki Rio Candelaria

Thorichthys meeki Rio Candelaria

39 LEI
cu TVA

firemouth cichlid

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Moderata
113.6 Litri
15.2-16.5cm
Dulce
6.5 - 8.5
22.2-29.4°C
6-10 °d
1:2 M:F
Comun
Omnivor. hrana vie, granule, fulgi
3-5 ani
America de Sud
Cichlidae

Dimorfism sexual: Masculul este mai mare si cu colorit intens fata de femela, avand aripioarele dorsala si anala ascutite. In schimb, la depunere, femela poate avea un colorit spre verde, mai intens ca al masculului.

Inmultire: La inceputul perioadei de depunere, perechea alege suportul pe care va depune icrele, care poate fi o piatra plata, un ghiveci, o radacina si incepe sa-l curete. In aceasta perioada masculul poate fi colorat in negru, cu spatele mai deschis. Sunt pesti productivi, care ingrijesc icrele si puii. Numarul de icre poate varia intre 200-300. Puii pot fi hraniti cu nalupi de Artemia salina dupa ce inoata liber.

Ingrijire: Acvariul trebuie sa aiba substrat nisipos sau for mat din pietris de granulatie mica, poate fi decorat cu crengi si radacini submerse, plantele nu sunt esentiale, acesta poate dezradacina plantele. Se recomanda efectuarea schimburilor de apa partiale. Acvariul trebuie sa fie amenajat in asa fel incat sa se asigure ascunzatori in care acesti pesti sa se retraga. Ascunzatorile pot fi realizate din crengi sau pietre.

Hranire: Este un peste nepretentios la hrana, va accepta hrana uscata precum granulele sau fulgii insa trebuie sa fie hranit si cu hrana vie precum Artemia, larve de Chironomidae sau creveti.

Comentarii: Este un peste relativ pasnic, mai putin in perioada de reproducere. Acesta poate fi tinut impreuna cu alte Cichlasome sau cu pesti non-agresivi de aceeasi talie. Este bine sa sie tinuti in perechi.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

12 alte produse in aceeasi categorie: