Nanochromis transvestitus
  • Nanochromis transvestitus

Nanochromis transvestitus

64 LEI
cu TVA

3-4cm

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 6.

Nanochromis transvestitus este un peşte din familia Cichlidae.

Dimensiuni: Masculii ating lungimea de 7 cm, în vreme ce femelele nu depăşesc 6 cm.

Aspect: Este un peşte alungit, al cărui corp este tubular. Este atipic, datorită faptului că, spre deosebire de marea majoritate a peştilor, în cazul lui Nanochromis transvestitus femela este cea mai bogat colorată. Corpul acesteia este albastru închis, cu reflexii negre. În partea mediană se întâlneşte, pe ambele părţi, o zonă colorată în roşu. Capul prezintă reflexii verzi-aurii, iar înotătoarea caudală este neagră cu trei dungi albe subţiri, verticale. Celelalte înotătoare prezintă coloratură similară cu cea caudală, vârful cele dorsale este colorat în roşu.. Masculul, pe de altă parte, are corpul gri argintiu, prezintă trei dungi verticale negre şterse, care se continuă la nivelul înotătoarei dorsale. Înotătoarele sunt translucide.

Răspândire: Este originar din lacul Mai-Ndombe din Republica Democrată Congo. Este un lac al cărui conţinut de materii vegetale descompuse este ridicat. Peştii preferă zonele de nisip şi pietre.

Dimensiunile acvariului şi caracteristicile apei: Pentru o pereche este necesar un acvariu de minim 55 de litri, cu dimensiunile 60 cm (L) pe 30 cm (l) pe 30 cm (h). Acesta trebuie decorat cu multe ascunzişuri – ceramice, pietre, rădăcini, bucăţi de lemn.  Peştele va aprecia şi eventuale plante de acvariu. Patul este recomandat să fie nisipos, pentru că îi place să excaveze. Pentru a obţine o apă cât mai asemănătoare cu cea din mediul său natural, filtrarea se poate face prin turbă. Temperatura optimă a apei este de 24-27 de grade, cu un pH între 4 şi 7 şi o duritate foarte scăzută.

Hrănirea: Este indicat ca hrana vie şi cea congelată să reprezinte principalele tipuri de mâncare. Poate fi hrănit, mai rar, şi cu fulgi.

Compatibiliate: Este un peşte calm. Pot fi incluşi în acvariu peşti precum Ladigesia roloffi, specii de tetras Sud-Americane sau cichlidae pitice. Teritoriul minim al unei perechi este de 60 cm pe 30 cm, motiv pentru care, dacă se vor mai multe perechi, este necesar un acvariu mai mare.

Reproducerea: Nu va avea loc în apă cu pH mai mare de 6-6.5. Temperatura necesară este de 26-27 de grade şi un decor similar celui descris anterior, care să asigure spaţii suficiente de ascuns pentru femelă, în cazul în care nu este pregătită (în perioadele reproductive, masculii de Nanochromis transvestitus pot deveni agresivi în insistenţă). Când este pregătită, femela iniţiază ritualul de curtare, zonele roşii de pe laterale devenind şi mai intense. Perechea va săpa o gropiţă sub una din pietre. După fertilizarea icrelor, femela se îngrijeşte de ele, în vreme ce masculul apără teritoriul. S-au întâlnit cazuri în care rolurile s-au inversat. Puii ies în 2-3 zile şi devin înotători independenţi după aproximativ o săptămână. Din momentul în care înoată liberi, ei pot fi hrăniţi cu larve de creveţi. Este extrem de important ca puilor să li se asigure o apă foarte puţin dură şi de pH acid. Trebuie acordată mare atenţie schimbului de apă, pentru că şi variaţiile mici de aciditate şi duritate pot conduce la moartea puilor. Părinţii au grijă de pui aproximativ o lună, după care poate începe un nou ciclu reproductiv.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

9 alte produse in aceeasi categorie: