Cyphotilapia frontosa Chaitika bright blue

65 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cyphotilapia frontosa este unul dintre cei mai mari pesti cichlid care traiesc in apele dulci ale Lacului Tanganyika. La maturitate, un exemplar din aceasta specie ajunge la o lungime de aproximativ 30 cm, iar femelele sunt ceva mai mici. Cel mai distinctiv semn al acestei specii este fruntea bombata, ca un cucui. Exista mai multe varietati de culori pe tot cuprinsul Lacului Tanganyika. Sunt intalniti in zonele nisipoase si cu roci ale lacului. Sunt pesti care sunt intalniti la adancimi foarte mari, variind intre 100 si 900 de metri, iar cand sunt prinsi ei trebuie adusi la suprafata in etape pentru a nu se depresuriza si muri.

    Acesti pesti au un corp alungit, care se termina, la un capat, cu o coada in forma de avantai si, la celalalt capat, cu un cap care, la maturitate, este dotat cu o excrescenta sau un cucui. Corpul sau are un colorit albastru-alb brazdat de 6 dungi, late, de culoare neagra, prima parcurge zona ochilor, iar ultima parcurge zona de la baza cozii. Partea dorsala este presarata cu pete albastrui. Gura sa este mare si se termina cu buze proeminente de culoare alba. Inoatoarele si coada pastreaza coloritul de baza al corpului: albastrui. Inotatoarele pelvice si pectorale sunt ceva mai lungi si ascutite, spre partea de sus. Ochii sunt de culoare inchisa cu o zona inelara invecinata de culoare argintie.

    Acestui peste ii plac apele alcaline cu temperaturi cuprinse intre 24 si 28°C, desi tolereaza cateva grade abatere, in plus sau in minus, de la acest interval. Puteti adauga putina sare in apa, dar ei se descurca si fara. Iubesc un sol al acvariului alcatuit din roci si nisip fin, cu multe locase pentru ascunzatoare. Un acvariu cu un volum minim de aproximativ 115 litri este indestulator  pentru un exemplar, in vreme ce pentru un grup de 5 – 6 exemplare aveti nevoie de un volum minim de 450 de litri.

    Puietul frontosa este destul de mare si poate manca, mai orice. Este bine sa incepeti sa ii hraniti, la inceput, cu puiet proaspat eclozat de creveti sau cu hrana de foarte buna calitate sub forma de fulgi. In maxim doua saptamani de la eclozare, acesti pui, vor manca creveti adulti. La maturitate, acesti pesti, se hranesc cu mancare sub forma de tablete sau fulgi, pestisori-aurii (goldfish), creveti, viermi subacvatici, rame si alte insecte nocturne. Sunt specia potrivita pentru a va dispersa de specimenele nedorite din acvariu. In libertate, acesti pesti se hranesc cu pesti si nevertebrate mai mari.

    Sunt o specie de pesti care depun icrele la gramada, care apoi sunt fertilizate de masculi. Exemplarele prinse si aduse pentru prima data in captivitate se descurca mai bine daca in grup exista un singur mascul si 4 pana la 6 femele. Puteti avea mai mult de un mascul in acvariu, dar acesta din urma va fi hratuit tot timpul. Unii acvaristi pun 2 sau 3 masculi la un grup de 10 pana la 12 femele, intr-un acvariu cu un volum de peste 1500 de litri. Aceasta mica colonie poate produce cateva sute de puieti in fiecare luna. Doua lucruri trebuie precizate la acesti pesti: au oua foarte mari iar perioada de incubatie este de pana la 30 de zile.

    Pretul estimativ al unui exemplar puiet din aceasta specie variaza intre 5 si 40 de euro, in vreme ce un adult poate costa intre 40 si 100 de euro bucata. Daca vreti sa achizitionati un pui Cyphotilapia frontosa este bine sa aveti idee si cunostiinte despre ceea ce cumparati, deoarece pretul lor poate varia foarte mult. Daca nu cunoasteti nimic despre acest subiect mergeti pe mana unui magazin specializat si serios in afacerea sa. Cand achizitionati un exemplar prins din locul sau natal, pretul lor poate fi foarte mare comparativ cu unul crescut in captivitate, deoarece sunt incluse si costurile capturarii si transportului.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

8 alte produse in aceeasi categorie: