Barbus oligolepis
  • Barbus oligolepis

Barbus oligolepis

8 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Aceasta specie de pesti este originara din India si arhipelagul malaezian unde se gaseste in lacuri, rauri mici si chiar in bazine din gradini si parcuri publice.

Se recunoaste foarte usor dupa solzii lui relativ mari, cu marginile negre care lucesc in culorile curcubeului. Culoarea de baza este verzuie – maro, avand inotatoarele de nuanta rosu – inchis. Are un caracter pasnic, traind fie solitar, fie in grupuri mai mari.

La ambele sexe se observa5-6 pete negre pe mijlocul corpului, de-a lungul liniei laterale. Dupa maturizare petele dispar la masculi, in schimb coloritul lor devine foarte intens.

Acesti pesti prefera un acvariu cu o duritate medie a apei si o temperatura de 20-24°C. Este un peste omnivor, hranindu-se cu crustacee si larve de chironomide.

Se reproduce in bazine cu laturile de 20-30 cm lungime, in care apa are o inaltime de 24-25 cm fiind bine aerisita si filtrata. Temperatura apei trebuie sa fie constanta de 26°C.

Femela depune intre 300 si 400 de icre de culoare galbuie, eclozarea avand loc dupa 3 zile. In primele zile alevinii se hranesc cu infuzori, galbenus de ou, trecand apoi la hrana vie sau uscata mai grosiera (dafnii adulte).

Cresterea acestor specii de pesti ofera satisfactii atat incepatorilor cat si acvaristilor experimentati.

Puntius oligolepis se asociaza foarte bine cu cu urmatoarele specii de pesti: Puntius tetrazona, Betta splendens, Hemmigramus caudovittatus, Calisa lalia, Trichogaster leeri, Hyphessobrycon flammeus

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: