Puntius schuberti koi
  • Puntius schuberti koi

Puntius schuberti koi

9 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Este o specie de pesti care isi are originea in lacurile si raurile cu apa dulce din China, incepand din provincia Hong Kong si pana in Hainan. Mai este cunoscut si sub numele de Capoeta guentheri sau Barbus schuberti.

    Are un corp compact, putin alungit, colorat in galben, auriu sau mustariu, care este si culoarea predominanta. Pe corpul sau intalnim, pe partile laterale, o serie de pete mici negre care dau senzatia unei dungi orizontale, care porneste din zona imediat invecinata a bronhiilor si tine pana la baza cozii. Zona ventrala este ceva mai deschisa la culoare, tinzand catre alb sau argintiu, si este lipsita de petele negre. Inotatoarele si coada sunt colorate in portocaliu sau galben, pe ghimpi, si transparente si putin colorate, in aceasi culoare ca si ghimpii, in rest. Ochii sunt de culoare neagra, cu zona inelara din jurul lor colorata in portocaliu si argintiu. Masculul este mai mic si cu un corp mai intens colorat decat cel al femelei. Coada este in forma literei “V” destul de frumos accentuata.

    Este un peste foarte usor de intretinut si este recomandat pentru acvaristii incepatori. Avem in Capoeta schuberti un peste pasnic potrivit pentru un acvariu cu o comunitate de pesti bine inchegata si linistita. Este necesar sa dispuneti de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 60 de litri, cu o apa neutra, spre putin acida, usoara spre usor dura, sa aveti cateva plante subacvatice bine prinse in sol, spatiu destul pentru inot, cateva raze de soare care sa razbata printre frunzele plantelor, reprezinta cateva cerinte minime pentru o buna intretinere a unor astfel de pesti. Apa trebuie sa fie schimbata lunar si sa fie bine filtrata pe parcurs, o temperatura cu valori cuprinse intre 18 si 24°C si un pH situat intre 6.5 si 7.5.

    Sunt o specie de pesti omnivora, care accepta toate varietatile de hrana, incepand de la cele achizitionate din magazinele de specialitate, pana la hrana vie, taiata marunt, sau alge. La maturitate, un exemplar din aceasta specie atinge o lungime maxima de aproximativ 10 cm, in vreme ce, in captivitate, ei ating lungimi ceva mai mici. Un exemplar din aceasta specie poate fi achizitionat, in general, cu un pret de 1 – 1.5 euro, in functie de marime, provenienta si magazin.

    Intr-un acvariu cu un volum de 40 de litri, dens populat de plante subacvatice si bine dotat cu pesti de apa dulce, exemplarele, din specia pe care o analizam, se vor imperechea si vor depune ouale chiar a doua zi dimineata, mai ales daca, la acea ora, razele soarelui bat direct pe acvariu. Femela depune pana la 300 de oua, care vor ecloza in aproximativ o zi sau o zi si jumatate. Puietul este usor de crescut si intretinut. Se recomanda indepartarea parintilor din acvariu odata ce puii lor eclozeaza, pentru a evita canibalismul.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: