Brachydanio frankei longfin
  • Brachydanio frankei longfin

Brachydanio frankei longfin

7 LEI
cu TVA

leopard danio

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

ste o specie de apa dulce, care nu este intalnita in libertate, ea fiind obtinuta pe cale artificiala din Brachydanio rerio. Mai este denumita si Pestele Leopard sau Pestele Danio Leopard. 

    Are un corp alungit, care seamana la perfectie cu cel al lui Brachydanio rerio , singura diferenta fiind aceea ca, are un colorit maroniu, pe partea dorsala, si maroniu-alburiu sau argintiu, pe partea ventrala. In loc de dungi acesti pesti au o sumedenie de pete mici de culoare albastra, care dau senzatia unor dungi orizontale. Inotatoarele au acelasi format si mentin acelasi colorit si nuante intalnite pe corp. Femelele sunt ceva mai ovale in zona burtii, cand ajung la maturitate. Inotatoarele pectorale sunt incolore si transparente. Ochii sunt de culoare inchisa, cu o zona inelara argintie, de jur imprejur. La fel au si ei buza de jos, pozitionata putin peste cea de sus.  

    Sunt o specie foarte activa si care se integreaza perfect intr-un acvariu cu pesti pasnici. Nu este recomandat sa tineti in acelasi bazin specii care se sperie usor de cei care se misca mereu. Acesti pesti formeaza adesea perechi si nu se imperecheaza decat cu partenerul lor. La maturitate, ating o lungime de aproximativ 5 cm.

    Pentru o buna intretinere a unor astfel de pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de 50 – 60 de litri, pentru un grup de pesti de 5 – 6 exemplare, cu spatii generoase de inot, un acvariu bine acoperit pentru a preveni sariturile in afara bazinului, cu un sol al acvariului format din pietris marunt sau turba. Este bine sa plantati destul de multe plante subacvatice in zonele marginale ale acvaiului. Aveti nevoie de o apa bine filtrata, cu duritate de 5.6 – 11.2°GH, cu o temperatura care sa aiba valori cuprinse intre 24 si 25°C si cu un pH care sa se incadreze intre 6.8 si 7.2.

    Avem de-a face cu o specie de pesti care se hraneste cu hrana sub forma de fulgi, cu insecte vii, gen Drosophila, cu alte feluri de inecte intalnite, larve ale acestora, crustacee si, uneori, cu alge. Este recomandat sa ii hraniti de cateva ori pe zi in cantitati moderate. Sunt o specie de pesti cu activitate predominanta diurrna. 

    Reproducerea in captivitate a acestor pesti este relativ usoara. Folositi o apa cu o temperatura mult mai ridicata, cu valori intre 24 si 26°C. Pastrati un nivel al acestei de 10 pana la 15 cm si un sol al bazinului format din bucati mici de pietris, intesat de foarte multe plante acvatice. Hraniti cuplul de pesti, folosit pentru imperechere, cu larve de insecte si saramura de creveti. Adaugati, mai intai, femela in acvariu, urmand ca, in 12 pana la 24 de ore mai tarziu, sa introduceti si masculul. Cuplul se va imperechea odata cu primele raze ale soarelui. Femela va depune, de obicei, intre 400 - 500 de oua raspandite pe frunzele plantelor din acvariu. Daca mentineti parintii in acvariu este bine sa ii hraniti cu viermi albi altfel ei vor incepe sa se hraneasca cu ouale proaspat depuse si apoi cu puietul abia eclozat. Este mai bine, ca dupa depunerea oualelor, sa indepartati din acvariu parintii. Puietul va ecloza in maxim doua zile de la depunerea icrelor, iar in alte 5 – 7 zile vor fi inotatori iscusiti. Puteti sa ii hraniti cu paramecia, imediat dupa eclozare, iar, cateva zile mai tarziu, cu hrana sub forma de praf, achizitionata din magazinele de specialitate. 

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: