Danio malabaricus
  • Danio malabaricus

Danio malabaricus

8 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Danio Malabaricus, supranumit „Peştele jandarm”, face parte din familia Cyprinidae-lor şi preferă apele subtropicale, cu multă vegetaţie. Originar din India şi Sri Lanka, a cunoscut o largă răspândire în rândul acvariştilor din întreaga lume, datorită frumuseţii lui şi a uşurinţei cu care se reproduce.

Este un peşte lung, care poate atinge până la 12 cm lungime, caracteristică pe care o păstrează şi în acvariu, precum şi faptul că înoată mereu în cârduri. Din acest motiv acvariul trebuie să fie suficient de mare, cu un spaţiu de înot corespunzător.

Danio Malabaricus are corpul fusiform, cu un colorit deosebit: brun pe spate, argintiu pe abdomen, iar în părţile laterale este brăzdat de dungi alterne longitudinale albastre şi portocalii. La exemplarele mai bătrâne dungile sunt mai late şi se deschid uşor spre roz.

Este un peşte rezistent, ce nu pretinde o apă cu calităţi deosebite, ca alte specii. În acvariu poate fi folosită chiar apa de la robinet cu o temperatură de 20 - 240 grade C, un pH de 6,8 - 7,5 şi o duritate de 8 - 120. Pe timp de iarnă, camera în care se află acvariul nu trebuie încălzită în mod special. Plantele preferate într-un asemenea acvariu sunt Vallisneria, Fontinalis şi Myriophyllum, combinate estetic, într-o cantitate care să asigure suficient spaţiu de înot. Fiind o specie originară din ape lin curgătoare, substratul acvariului trebuie să cuprindă pietriş foarte mărunt şi puţin nisip grosier.

În timpul reproducerii, temperatura apei din acvariu trebuie ridicată la 26 - 280 grade C. Pentru reproducere este necesar un acvariu cu un volum mic, de 20 - 25 litri, în care coloana apei să aibă o înălţime de 18 - 20 cm. Acvariul trebuie amenajat cu 2 - 3 zile înainte de lansarea reproducătorilor, acoperindu-i-se fundul cu pietriş, în care se fixează Nitella, Myriophyllum şi câteva fire de Fontinalis. Pietrişul nu are doar rol estetic, ci şi unul biologic, deoarece apără icrele şi larvele de canibalismul părinţilor. Unii acvarişti recomandă ca femela să fie lansată în acvariu cu două zile mai devreme decât masculii, pentru a se acomoda cu mediul în care va avea loc jocul prenupţial. Jocul prenupţial începe la orele 5 - 6 dimineaţa, când, sub influenţa primelor raze solare, pe frunzele plantelor apar cele dintâi bule de oxigen şi durează uneori 2 - 3 ore. O femelă bine dezvoltată poate depune 1 500 de icre de culoare galbenă. Puii devin activi după o săptămână, iar maturitatea o ating după 3 - 4 luni.

Danio Malabaricus poate fi asociat în acvariu cu Brachydanio albolineatus, Puntius tetrazona, Hemigrammus ocellifer, Trichogaster leeri, Xiphophorus helleri sau cu Mollienisia velifera. Între speciile cu care convieţuieşte, el intervine imediat în orice dispută, aspect care i-a atras denumirea de „Peştele jandarm”.

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: