Rasbora axelrodi Blue
  • Rasbora axelrodi Blue

Rasbora axelrodi Blue

16 LEI
cu TVA

neon blue rasbora

Dimensiuni pesti
Quantity
Pe Stoc.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 10.

  Rasbora pitic este un peşte ce poate trece cu uşurinţă neobservat în acvariile vânzătorilor, cu atât mai mult cu cât nici nu este scos la vânzare prea des. Cu puţin noroc, puteţi găsi Boras maculatus, dar celelalte specii nu se pot obţine decât pe comandă. Aceste mici Ciprinide (exemplarele mai mari pot ajunge până la 4 cm) au nevoie de unacvariu special, care să le pună în valoare.

Cei mai mici

   Genul Boraras a fost creat pentru a individualiza câteva specii de talie mică din cadrul genului Rasbora. Sunt incluse aici: Boraras maculatus (2,5 cm), B. brigittae (3,5 cm), B. urophthalmoides (4 cm), B. micros (1,3 cm) şi, în final, B. merah (2cm). Rasbora axelrodi şi Rasbora somphongsi, două specii de talie mică, au fost redenumite  Sundadanio axelrodi (3 cm) şi Trigonostigma somphongsi (3 cm).
    Aceşti peşti trăiesc în grupuri de câte şase indivizi şi au un comportament foarte paşnic. Nu manifestă niciun interes pentru alţi peşti, decât atunci când sunt nevoiţi să se ferească de ei. Toate aceste specii provin din Asia de Sud-Est, în special din Indonezia şi din Malaezia. Trăiesc, în general, în apele dulci şi închise la culoare. Numite deseori şi „ape negre”, acestea sunt, totuşi, limpezi în profunzime, dar au proprietatea de a împinge la suprafaţă nisipul şi alte impurităţi. Culoarea închisă este dată şi de frunze şi alte elemente vegetale aflate în descompunere.

În biotop

   În Malaezia, de exemplu, Boraras maculatus ocupă diferite tipuri de habitat. Poate trăi în mici cursuri de apă de pădure, unde îl întâlnim în tovărăşia altor specii de Ciprinide (Rasbora pauciperforata, Rasbora einthovenii), peşti cu labirint (Sphaerichthys osphromenoides et Parosphromenus nagyi) sau de pradă (de exemlpu Nandus nebulosus). Trăieşte, de asemenea, în apele stătătoare, unde convieţuieşte foarte bine cu peştii gurami (Trichogaster trichopterus şi Trichopsis vittata). Aceşti peşti mici trăiesc, de regulă, în bancuri formate din câteva zeci de indivizi. Preferă zonele adăpostite din apropierea malurilor, unde se pot ascunde cu uşurinţă printre ierburile căzute în apă. În aceste zone, se întâmplă frecvent să prinzi dintr-o singură lovitură mai mulţi peşti, chiar şi câte un peşte răpitor, cu tot cu victima sa.

Îngrijire

   În captivitate, aceşti peşti nu sunt deloc pretenţioşi. Într-un acvariu de aproximativ 20 litri, un grup de şase Boraras sp. poate trăi în condiţii excelente. Apa de la robinet le convine de minune, cu condiţia să nu fie excesiv de dură şi de alcalină. Combinaţia ideală este aceea de apă osmozată şi apă de la robinet, astfel încât duritatea apei să nu depăşească 12° dGH. PH-ul trebuie să se afle între 6,5 şi 6,8. Un filtru de unghi cu perlon şi granule de turbă este mai mult decât suficient. Turba ajută la scăderea nivelului pH-ului în apă şi îi conferă în acelaşi timp culoarea închisă specifică mediului natural de viaţă al acestor peşti. În apă dulce, uşor acidă şi mai închisă la culoare, micii   Rasbora etalează un colorit mai viu. De exemplu, la cei din speciile B. maculatus şi B. Brigittae, roşul devine mai luminos, capătând o nuanţă mai aprinsă.

   Veţi spune că principala problemă a acvariilor mici este decorul. De fapt, într-un acvariu de dimensiuni mici puteţi realiza foarte uşor un splendid decor acvatic. Faceţi rost de o ramură de salcie, pe care va trebui mai întâi să o fierbeţi. Cu o perie metalică, înlăturaţi toate impurităţile. Pentru a nu o lăsa să plutească, înţepeniţi-o bine cu câteva pietre sau într-un suport. În ceea ce priveşte plantele, nimic nu va arăta mai bine decât o tufă de muşchi de Java (Vesicularia dubyana), care se va întinde în timp pe toată suprafaţa acvariului. Cu ajutorul unui fir de nylon, prindeţi de ramura de salcie, în înălţime, o ferigă de Java (Microsorum pteropus). Puteţi tăia firul după câteva săptămâni, odată ce feriga se va fi lipit de salcie. Apa dulce din acvariu vă va permite să adăugaţi în acvariu şi unul sau două perechi de gurami pătaţi (Parosphromenus spp.). Aceştia sunt peşti timizi, care se vor simţi foarte bine într-un acvariu mic, cu atât mai mult cu cât nici plantele de decor nu au nevoie de prea multă lumină.

10 Produse

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: