Rasbora heteromorpha Blue
  • Rasbora heteromorpha Blue

Rasbora heteromorpha Blue

11 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Moderata
45.4 Litri
2.5-3.8cm
Dulce
6.5 - 7.2
22.8-25.6°C
6-10 °d
1:2 M:F
Comun
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
3-5 ani
Asia
Cyprinidae

Dimorfism sexual: Masculii sunt deosebiţi de femele prin triunghiul de culoare neagră care este uşor mai mare, iar aripioara anală este puţin rotunjită.

Inmultire: În ceea ce priveşte înmulţirea, Rasbora depun ouăle pe partea interioară a frunzelor de Cryptocoryne sau Aponogeton. Femela va înota în poziţie inversă pe sub frunza aleasă, frecându-şi burta de ea, astfel pregătindu-se pentru depunerea ouălelor. Masculul va fi atras de mişcarea femelei, va veni lângă ea într-o poziţie asemănătoare şi va fertiliza ouăle pe măsură ce femela le depune. În aproximativ 2 ore o femelă poate depune între 80 şi 100 de ouă, dar în cazuri destul de rare au fost depuse chiar şi 300.

Ingrijire: Acvariul destinat Arlechinilor trebuie populat cu plante, preferabil specii native mediului lor natural (Cryptocoryne) sau specii asiatice (Aponogeton), asigurându-se de asemenea spaţii pentru înotat. Plante mai stufoase, precum Cabomba, pot fi şi ele folosite, dar necesită iluminare mai intensă, spre deosebire de Cryptocoryne şi Aponogeton care preferă o lumină mai difuză. Având în vedere că şi Rasbora preferă un mediu mai slab luminat, acvaristul se va orienta către speciile de plante ce preferă o lumină mai slabă.

Hranire: Hrănirea Arlechinilor nu reprezintă o mare problemă pentru acvarişti, această specie acceptând cu entuziasm orice mâncare preparată, dar pentru o hrană mai bogată în calciu şi vitamine trebuie asigurat un meniu variat care să conţină si hrană vie, spre exemplu tubifex sau artemia salina.

Comentarii:Arlechinii sunt peşti ce umblă în grup şi ar trebui ţinuţi în bancuri de 6 indivizi, deşi bancurile cu un număr mai mare sunt de preferat nu numai pentru bunăstarea peştelui, ci şi din punct de vedere estetic – un număr mare de Rasbora Arlechin sunt o privelişte atrăgătoare chiar şi pentru persoanele care nu sunt pasionate de acvaristică, şi mişcarea lor plină de viaţă în acvariu este foarte spectaculoasă. Fiind o specie paşnică, Rasbora Arlechin poate fi ţinut în acvariu cu alte specii similare cum ar fi Barbus Tetrazona, Danios sau Corydoras.

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat:

16 alte produse in aceeasi categorie: