Rasbora espei
  • Rasbora espei

Rasbora espei

5 LEI
cu TVA

swallow rasbora

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 10.

Usor
75.7 Litri
2.5-4 cm
Dulce
5.5 - 8
22.2-26.7°C
1-12 °d
1:1 M:F
Neobisnuit
Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
4-6 ani
Asia
Cyprinidae

Dimorfism sexual: Masculii sunt mai colorati si mai supli decat femelele, aceste avand abdomenul mai pronuntat.

Inmultire: Ca multe alte Cyprinidae, se inmultesc prin icre si nu manifesta instict parental. Se aleg cativa adulti si se introduc intr-un acvariu de reproducere. Acvariul trebuie sa aiba plante cu frunze fine sau moss pe fund, sa fie foarte slab iluminat si sa nu aiba coloana de apa mai mare de 15 cm. Adultii vor fi hraniti cu hrana vie inainte de a fi introduci in acvariul de depunere. Dupa ce au depus icrele, acestia se separa si se reintroduc in acvariul comunitar. Icrele vor ecloza in 18-48 ore iar dupa alte 24-48 ore puii vor inota liber, acum pot fi hraniti cu infuzorii, apoi cu nalupi de Artemia.

Ingrijire: Nu sunt foarte pretentiosi la cerintele acvariului insa vor arata superb intr-un acvariu cu substrat fin, nisipos, inchis la culoare, bine plantat pe laterale si pe partea din spate, lasand loc in mijloc pentru a inota si cu crengi sau radacini submerse. Pot fi adaugate in apa si frunze uscate, pentru a spori aspectul natural al acvariului si pentru ca apa sa capete o usoara culoare ruginie. Plantele de suprafata vor crea zone umbrite in acvariu si pestii se vor simti mai in siguranta.

Hranire: pot fi hraniti cu hrana vie sau congelata precum Daphnia, Artemia sau larve de Chironomidae, dar si cu granule sau fulgi de calitate din comert.

Comentarii: sunt pesti pasnici si pot fi tinuti in acvarii comunitare, pentru un aspect inedit al acvariului se poate reproduce habitatul lor natural si pot fi tinuti impreuna cu speciile: Rasbora cephalotaenia, R. einthovenii, R. dusonensis, R. paucisqualis, Brevibora dorsiocellata, Trigonopoma pauciperforatum, T. gracile, Puntius johorensis, P. partipentazona, Sphaerichthys osphromenoides, Vaillantella maassi.

Referinte specifice

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat:

16 alte produse in aceeasi categorie: