Placidochromis electra Likoma
  • Placidochromis electra Likoma

Placidochromis electra Likoma

110 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Este o specie de pesti de apa dulce care isi are originile in apele Lacului Malawi, in special in zona din jurul Insulei Likoma, in estul continentului african. Popular, mai este denumit si Haplo de Mare Adancime. Stiintific, mai poarta denumiri precum: Cyrtocara electra, Haplochromis electra sau Haplochromis jahni.

    Aceasta specie de pesti are un corp alungit si putin turtit pe laterale, cu o forma similara pestilor din specia Aulonocara. Masculii au un colorit argintiu inchis spre albastriu, cu o inotatoare dorsala albastru inchisa. Are, pe partile laterale, cate 8 dungi verticale, de culoare neagra. Prima dunga, este cea mai intens colorata si este specifica speciei. Ea trece prin zona ochiului. Celelalte, se sting in intensitate odata cu avansarea spre coada. Coloritul sau este asa de bine adaptat, caci, daca lumina ar fi foarte scazuta in intensitate, nici nu i-am vedea. Zona ventrala este de culoare neagra, la fel ca si inotatoarele pelvice si anala, care au marginile exterioare colorate in albastru. Celelalte inotatoare si coada sunt in ton cu restul corpului. Coada este putin bifurcata, chiar nesemnificativ.

Femelele sunt ceva mai sters colorate. Coloritul lor este adesea argintiu, cu o mica tenta albastruie, in reflexia luminii. Inotatoarele si coada sunt argintii, cea anala poate avea marginile colorate in galben. Nu are decat o dunga neagra, care trece prin zona ochilor. Capul lor are o forma triunghiulara. Gura este pozitionata foarte jos. Are buzele bine definite si de culoare albastra sau argintie. Ochii sunt mari, de culoare inchisa, cu o zona inelara invecinata de culoare aurie. 

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 150 de litri, pentru exemplare tinere, si de 210 litri, pentru cele adulte, cu o apa a carei duritate sa fie de 10 pana la 20°GH (de preferat 16), cu o temperatura a apei cu valori cuprinse intre 24 si 27°C si cu un pH cu variatii in intervalul 7.5 – 9 (de preferat 8.1). Folositi multe roci pentru a alcatui formatiuni ce confera ascunzatori. Pozitionati vegetatia pe partile laterale si din spate, lasand centru dedicat inotului. El prefera apele de mijloc si de jos ale acvariului. Solul trebuie sa fie alcatuit din pietris marunt amestecat cu nisip fin.   

    La maturitate, un exemplar din aceasta specie, atinge o lungime maxima de aproximativ 20 cm, in cazul masculilor, si de 15 cm, in cazul femelelor. Este o specie de pesti pasnica care poate fi mentinuta in acvariu impreuna cu alte exemplare din specia sa sau cu alti pesti linistit. Devine teritorial numai in momentul reproducerii. Se recomanda mentinerea unui singur mascul impreuna cu cateva femele. Companioni, pot fi pestii din familiile: Haplochromine din Lacul Malawi, Synodontide, Mbuna, Polypteride sau Afromastacembelide.

    Sunt o specie carnivora care se hraneste, in special, cu hrana vie si proaspata, constand in crustacei, insecte de apa, larve ale acestora, viermi tubifex, dar si cu hrana preparata sub forma de tablete si fulgi. Masculii pot fi diferentiati de femele prin gabaritul lor mai mare si prin coloritul mult mai frumos si intens. Este un peste robust si rezistent la boli, usor de intretinut, potrivit pentru acvaristii incepatori.

    Reproducerea in captivitate, la acesti pesti, se realizeaza foarte usor, fiind cel mai usor peste de inmultit, din familia Haplochromine. Aveti nevoie de un acvariu cu o apa care sa aiba o temperatura de 26 pana la 28°C. Restul caracteristicilor apei sunt cele mai sus mentionate. Femela depune pana la 50 oua, care sunt apoi fertilizate de mascul. Puietul eclozeaza in aproximativ 18 – 21 de zile. Imediat ce au iesit, ei accepta hrana vie marunta sau tocata marunt. Parintii continua sa aiba grija de puiet timp de o saptamana, dupa care este bine sa ii indepartati din acvariul folosit pentru reproducere. Maturitatea sexuala este atinsa de masculi la o lungime de aproximativ 10 cm, iar de femele la 8.5 cm.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: