Epiplatys annulatus
  • Epiplatys annulatus

Epiplatys annulatus

10 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Provocator
37.9 Litri
2.5-3.8cm
Dulce
5.5 - 7.2
23 -26 °C
2-12 °d
1:1 M:F
Neobisnuit
Carnivor, hrana vie, granule, fulgi
3-5 ani
Africa
Nothobranchiidae

Dimorfism sexual: Masculii au coada mult mai colorata decat femelele.

Inmultire: Se inmultesc prin icre, inmultirea lor nu este usoara. Trebuie amenajat un acvariu de reproducere cu apa moale si acida,cu iluminare slaba, cu plante plutitoare si plante submerse cu frunze fine sau java moss (poate fi inmocuit cu mediul de depunere din nylon). Filtrarea prin turba este benefica, substratul nu este necesar, se mai poate filtra cu ajutorul unui burete. Pentru a pregatyi pestii de depunere se vor hrani cateva zile cu hrana vie, apoi se introduc trei pesti (un mascul si doua femele) in acvariul de reproducere. Acestia vor depune icrele in fiecare zi, pe o perioada de aproximativ doua saptamani. Pe masura ce icrele au fost depuse, ele trebuie scoase cu grija din acvariu. Icrele trebuiesc puse intr-un acvariu cu apa din acvariu de reproducere si cateva picaturi de albastru de metilen. Dupa 10-14 zile puii vor iesi si trebuiesc  hraniti cu infuzorii, apoi cu nalupi de Artemia.

Ingrijire: Acvariul trebuie sa aiba substrat inchis la culoare ( turba este buna) si zone dens plantate si radacini sau crengi pentru a servi drept ascunzatori.Plantele plutitoare sunt recomandare, deasemenea se recomanda ca acvariul sa fie acoperit deoarece se stie ca acesti pesti sar. Daca este posibil, cateva ore pe zi acvariul trebuie sa primeasca lumina puternica deoarece aceasta intensifica culoarea pestilor.

Hranire: Hrana vie sau congelata precum Daphnia sau larvele de Chironomidae reprezinta hrana de baza dar pot accepta si hrana uscata precum fulgi sau granule de calitate.

Comentarii: Este o specie pasnica si poate fi tinuta in acvarii comunitare insa pestii trebuiesc alesi cu grija, pot fi tinuti cu Characidae mici, Rasbora, Corydoras si  Loricariide mici.

wild

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: