Pseudotropheus zebra gold O.B. Lions Cove
  • Pseudotropheus zebra gold O.B. Lions Cove

Pseudotropheus zebra gold O.B. Lions Cove

76 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Habitat:
Africa; ţărmurile pietroase ale Lacului Malawi unde se găsesc alge din abundenţă.

Grup:
mbuna (pietre)

Mărime:
10 - 12 cm

Descriere:
Corpul este alungit iar fruntea este uşor arcuită. Culoarea corpului este albastra brăzdata de dungi verticale negre. Înotătoarea dorsală este alungită, porneşte de deasupra branhiilor şi ajunge pana la baza înotătoarei caudale. Marginea înotătoarei dorsale este albastra, în rest este neagră. Înotătoarele ventrale sunt negre, la fel şi extremitatea posterioară a înotătoarei anale.

Apa:
pH 7,0-8,5 Duritate 10-30 dGH Temperatura 22-28 °C

Acvariu:
Este recomandat să-i creştem într-un acvariu de 150 - 300 litri sau mai mare, decorat cu structuri pietroase care se întind de la fundul bazinului pană în apropiere de suprafaţa apei cu locuri în care peşti pot să se ascundă. Acest cichlid va distruge plantele vii. Folosiţi un sistem de iluminat puternic pentru a favoriza creşterea algelor pe care acest peşte le consumă cu plăcere.

Comportament:
Cichlid teritorial care tinde sa fie agresiv in special cu aceiaşi specie. Fiecare peste are nevoie de ascunzătoare proprie. Masculul trebuie ţinut împreuna cu mai multe femele. Masculul devine foarte agresiva în perioada de împerechere.

Specii compatibile:
Synodontis, Maylandia callainos, Maylandia membe deep, Labidochromis caeruleus, etc.

Hrana:
Alge, fulgi, hrană vie, pelete, tablete, legume(mazăre, spanac). Culoarea peştelui poate să devină ştearsa daca nu au suficientă hrană vegetală.

Dimorfismul si dicromismul sexual:
De obicei masculul poate fi puţin mai mare decât femela. Punctele de pe înotătoarea anala sunt mai accentuate la mascul. Cel mai bine se pot diferenţia în perioada de reproducere când masculul îmbracă haina nupţială.

Reproducere:
Formează o familie matriarhală. Icrele sunt depuse în mici excavaţii făcute în nisip. Sunt depuse pană la 30 de icre. Ele sunt incubate de către femelă în cavitatea bucală pentru 21-25 de zile. Puietul este viguros şi înoată liber după 3 săptămâni, timp în care se pot hrăni cu hrană vie de mici dimensiuni şi hrană specială pentru puiet. Femela continuă să aibă grijă de pui timp de o săptămână după ce sunt eliberaţi din gură.
Înmulţirea nu este dificila.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: