Turbo fluctuosa (Mexico)
  • Turbo fluctuosa (Mexico)

Turbo fluctuosus (Mexico)

29 LEI
cu TVA
Marimi
Quantity
La comanda in 10 zile lucratoare.

Nume Turbo fluctuosa – Melcii Turbo
Familie  Turbinidae
PH 8.1-8.4
Duritate 8-12°dKh
Temperatura 22-26°C
Salinitate  1.023-1.025
Dimensiuni max. 5 cm
Dieta Ierbivor
Origine Mexic
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

Melcul Turbo este foarte popular printre acvaristi deoarece elimina foarte repede cantitati mari de alge suparatoare, fiind un membru important al echipei de curatare a acvariului marin – “Clean up crew” (CUC). Prefera algele filamentoase si consuma cantitati mari din acestea, impreuna cu alte alge ce se gasesc pe piatra vie si pe sticla acvariului. Acest melc are o cochilie in forma de varf sau turban cu un interior iridescent.
In mediul natural, se gaseste in crapaturi si gauri din recifuri, iar in acvariu are nevoie de locuri ample de ascuns si spatii largi pentru a-si cauta hrana. Unii acvaristi recomanda sa se puna in acvarii cu formatiuni foarte stabile de piatra deoarce acesti ierbivori activi pot rasturna pietrele in cautarea mancarii. Este o creatura nocturna si lucreaza de obicei noaptea, de aceea s-ar putea sa nu il vedeti foarte des in timpul zilei.
Acest melc este pasnic si nu se recomanda sa se puna in acvariu cu alte creaturi agresive care ii pot ataca foarte usor. Daca nu se gasesc alge suficiente, se recomanda suplimentarea cu alge uscate. De asemenea, pentru a-i ajuta cresterea cochiliei este nevoie de un nivel mare de calciu in acvariu.
Precum celelalte nevertebrate, este foarte sensibil la nivel mare de nitrati si cupru si se recomanda aclimatizarea lenta deoarce nu tolereaza fluctuatii ale parametrilor apei.
Se recomanda un melc Turbo la 75-120 litri de apa.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat:

16 alte produse in aceeasi categorie: