Pseudosphromenus cupanus
  • Pseudosphromenus cupanus

Pseudosphromenus cupanus

13 LEI
cu TVA
Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Moderata
56.8 Litri
7.5-8 cm
Dulce
6.5 - 7.8
24 -27 °C
10-15 °d
1:1 M:F
Neobisnuit
Carnivor, hrana vie, granule,fulgi
5-8 ani
Asia
Osphronemidae

Dimorfism sexual: Masculii au coloritul mai intens in special culoarea rosie a cozii.

Inmultire: Aceasta specie se inmulteste depunand icrele intr-un cuib de spuma construit la suprafata apei. Pestii vor fi stimulati cu hrana vie din belsug. Cand atat masculul cat si femela sunt pregatiti de reproducere, culorile lor se vor intensifica iar masculul va contrui un cuib de spuma la suprafata apei, femela va inota sub acest cuib. Aceasta va elibera pana la 300 de icre pe care masculul le va fecunda si le va plasa in cuibul de spuma si femela va aduna icrele dar ea nu va fi lasata de mascul sa se apropie de cuib. Nu este necesar sa se separe adultii deoarece acestia nu vor deveni agresivi. La scurt timp dupa depunere, masculul va construi inca un cuib de spuma mai mare si mai inalt si va transfera icrele in acesta, aici le va pazi pana la eclozarea acestora, dupa 1-2 zile. Dupa 3-4 zile puii vor putea inota si daca se doreste un randament crescut, in acest moment adultii trebuiesc separati. Puii pot fi hraniti cu infuzorii, apoi cu nalupi de Artemia.

Ingrijire: Pot fi tinuti in perechi sau in acvarii comunitare. Acvariul trebuie sa fie bine plantat, cu substrat inchis la culoare, plantele de suprafata vor fi foarte apreciate.

Hranire: Vor accepta orice tip de hrana, granule, fulgi insa este bine sa fie hraniti si cu hrana vie sau congelata precum Artemia, larve de Chironomidae sau Daphnia, deasemenea regimul alimentar trebuie sa fie divers.

Comentarii: Poate fi tinut in acvarii comunitare insa in timpul reproducerii poate deveni agresiv, este un peste teritorial. Trebuie sa fie tinut cu alti pesti non-agresivi de talie similara.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: