• Nou

Cryptocoryne wendtii brown

35 LEI
cu TVA
Marimi
Quantity
Ultimele produse in stoc

Cryptocoryne Wendtii green este una dintre cele mai comune specii de Cryptocoryne și cu siguranță cea mai populară. Capacitatea de a prospera in mai toate condițiile este unul dintre motivele principale pentru popularitatea ei.

Este o plantă excelentă pentru începători. Poate supraviețui in conditii de lumină slaba și poate fi crescuta cu sau fără aditie CO2. Are nevoie de un bun substrat nutritiv sau folosiți bile fertilizante la rădăcină. De asemnea ar trebui să fertilizati în mod regulat sau cel puțin sa adăugati fertilizanti după schimburile săptămânale de apă, astfel incat planta sa se dezvolte armonios.

Trebuie plantată direct în substrat, unde formează rădăcini adânci care fac ca această plantă sa fie greu de scos din substrat, fiind o alegere excelentă pentru acvariile cu specii de pesti săpători notorii, cum ar fi anumite Ciclide sau Sanitari

Propagarea este simplă și implică îndepărtarea unei porțiuni mici din rădăcină cu cateva frunzulite atasate. Aceasta poate fi apoi plantată în substrat și se va dezvolta încet într-o nouă plantă. De asemenea se obinuieste extragerea plantelor mature din subtrat, creând numeroase plante noi care pot fi apoi răspândite în acvariu.

Cryptocoryne wendtii tinde să rămână relativ mica, fiind potrivita ca plantă de prim-plan sau de mijloc. Crește stufos și poate fi folosita pentru a acoperi porțiuni inestetice ale altor plante sau pur și simplu ca punct focal.

Intelegerea efectului de topire a speciilor de Cryptocoryne - toate speciile de Cryptocoryne necesită ca parametrii apei și condițiile de iluminare sa fie cat mai stabile. Odată plantate, nu ar trebui mutate altfel pot declanșa ceea ce se numește "efectul de topire". Schimbarea semnificativă a mediului (ph, kh, gh, intensitatea sau durata iluminării, perturbarea rădăcinilor etc.), duce la activarea acestui "efect de topire". Frunzele încep să se dezintegreze pe măsură ce planta se pregătește pentru noul său mediu. NU TE SPERIA! Planta va începe să crească din nou în următoarele 30 de zile (uneori mai devreme, alteori mai târziu) - este încă foarte vie și ocupată, pregătindu-se pentru dezvoltarea frunzelor noi. Între timp, frunzele aflate în plin proces de descompunere trebuie tăiate și eliminate/scoase din acvariu.
 
 
Informatii planta  
Tip: Rozeta
Origine: Asia
Ritm de crestere: Mediu
Inaltime: 10 - 30+ cm
Lumina: Slaba - Medie
Nivel CO2 : Slab (< 6-14 mg/L)
Dificultate:  Usoara

2 Produse

Referinte specifice

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

8 alte produse in aceeasi categorie: