• La reducere!
Bedotia geayi
  • Bedotia geayi

Bedotia geayi

8 LEI
cu TVA

Madagascar rainbow

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Este o specie de pesti care este originara din apele dulci ale raurilor si lacurilor din Madagascar si a insulelor sale invecinate. Aceasta specie cunoaste mai multe varietati de culori, iar femelele sunt mai putin colorate decat masculii.

    Acest peste are un corp alungit cu un colorit predominant auriu, si cu cateva dungi sterse, longitudinale, inchise la culoare. Botul sau este ascutit cu o pata rosie sub buza inferioara si o alta deasupra celei superioare. Inotatoarele sunt colorate la baza in masliniu, apoi o dunga de culoare galben-aurie, urmata de banda de margine, de culoare rosie. Inotatoarele pectorale sunt transparente si incolore. Inotatoarea dorsala este compusa din doua parti: o inotatoare mica cu trei-patru spini urmata de inotatoarea propriu-zisa. Inotatoarele pelvice sunt mai mici, cu varfurile rosii si putin incolore la baza. Ochii sai sunt inchisi la culoare, cu zona invecinata de culoare aurie.

    Bedotia geayi este un peste special facut pentru un acvariu cu o comunitate de pesti pasnici si bine inchegata. Este bine sa ii tineti in grupuri de sase sau mai multe exemplare, asta fiind cam cea mai mare cerinta a acestei specii. Acest peste activ abiteaza apele de adancime mica si medie ale acvariului. Aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 130 de litri, cu destul spatiu liber pentru inot, cu un bun sistem de filtrare a apei, cu o temperatura cu valori cuprinse intre 23 si 25°C si cu un pH situat intre 6.5 si 7.5. Apa trebuie sa aiba o duritate medie si o concentratie mica in infuzori. O reinprospatare frecventa a apei este necesara (in principiu, o inlocuire a 25% din apa acvariului odata la o saptamana).

    La maturitate acesti pesti ating o lungime de aproximativ 15 cm. Avem de-a face cu o specie de pesti omnivori, care accepta cam toate genurile de hrana, atata timp cat aceasta este gasita in apa acvariului in zonele de suprafata si de adancime medie.

    Acesti pesti depun niste oua, destul de mari, de culoare galbena, pe frunzele plantelor, aproape de suprafata apei, atarnand de niste ate pe care le au la suprafata lor. Puietul va ecloza dupa aproximativ 6 – 7 zile. Imperecherea trebuie sa se faca cu o singura pereche de pesti, in bazine special amenajate, cu o temperatura a apei de 26°C, cu destule plante plutitoare sau care cresc pana aproape de suprafata apei si cu o duritate a acesteia situata peste valoare de 10°GH. Depunerea oualelor are loc, in principiu, dimineata iar cateva raze de lumina sau soare par a stimula si mai mult imperecherea. Parintii nu mananca ouale, dupa depunerea lor, si nici puietul, dupa eclozare. Puietul ar trebui hranit inca de la inceput cu infuzori si Artemia nauplii. Pestii Bedotia geayi ajunsi aproape la maturitate au nevoie de mari cantitati de hrana vie pana sa ajunga la momentul imperecherii, in special insecte sau larve de insecte.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

10 alte produse in aceeasi categorie: