Telmatherina ladigesi
  • Telmatherina ladigesi

Telmatherina ladigesi

10 LEI
cu TVA

celebes rainbow

Dimensiuni pesti
Quantity
La comanda 15 zile. Plata anticipat.

Cantitatea minima de cumparat pentru acest produs este 20.

Este o specie de pesti de apa salmastra care isi are originile in paraiele si laculetele de la poalele muntilor din Sulawesi (Celebes), o insula situata la vest de Boreo si la est de Noua Guinee. Mai este cunoscut si sub numele de Peste-curcubeu Celebes sau Celebes cu Inotatoarea Dorsala Inalta.

    Aceasta specie de pesti are un corp zvelt, alungit si turtit pe laterale. Masculii au un colorit galben-maroniu cu reflexii metalizate albastru-verzui. Pe partile laterale, in zona mediana, este o dunga albastru-verzuie metalizata, orizontala, care se extinde de la baza cozii pana la bronhii. Exista doua inotatoare dorsale, prima foarte scunda, iar a doua foarte inalta, cu primul ghimpe mai inalt si separat de restul. Prima inotatoare dorsala are un colorit de chihlimbar, in vreme ce, restul inotatoarelor, au un colorit galbui. Primii ghimpi, ai inotatoarelor dorsala (a doua) si anala, sunt de culoare neagra. Marginile cozii sunt si ele galbene, cu franjuri exterioare albe. Restul ei este colorat in negru. Coloritul la femele este mai sters iar inotatoarele sunt ceva mai mici in dimensiuni.

    Pentru o buna intretinere a acestor pesti, aveti nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 75 de litri, cu o apa a carei duritate sa fie de 10 pana la 25°GH (de preferat 14), cu o temperatura ale carei valori sa fie intre 21 si 27°C si cu un pH cu variatii in intervalul 7 - 8 (de preferat 7.1). Un procent de 1% de sare, adica 10 g de sare la fiecare 10 litri de apa in acvariu, este recomandat. Bazinul trebuie dens populat cu plante subacvatice, pe partile laterale si in spate, lasand partea centrala pentru inot. Reduceti intensitatea luminii prin punerea de plante plutitoare. Lasati loc ca, razele de dimineata ale soarelui, sa patrunda in acvariu. Solul trebuie sa fie format dintr-un pietris marunt. Apa trebuie sa fie foarte bine aerata. 

    La maturitate, un exemplar din aceasta specie, atinge o lungime maxima de aproape 7.5 cm. Ei prefera apele de mijloc ale acvariului. Este un peste pasnic, care se descurca de minune intr-un acvariu cu o comunitate piscicola linistita si bine inchegata, dar care tolereaza apele salmastre. Prefera sa fie mentinuti in grupuri de minim 5 exemplare intr-un acvariu. Sunt o specie de pesti sensibila la calitatea apei. Cand sunt adaugati pentru prima data in acvariu, le trebuie o perioada de aclimatizare si acomodare. Exemplarele prinse din libertate sunt mult mai sensibile si nu reusesc sa traiasca decat o perioada foarte scurta de timp, chiar si cand sunt intretinuti de acvaristi profesionisti.

    Se hranesc, de preferat, cu hrana care pluteste. Accepta si hrana preparata sub forma de fulgi sau mici tablete; hrana vie constand in insecte de apa sau terestre, bucati mici de creveti, larve ale insectelor si viermi tubifex. Masculii au un colorit mai spectaculos, sunt ceva mai mari si au inotatoarele mult mai inalte decat cele ale femelelor, din aceasta specie. Schimbari partiale, frecvente, ale apei din acvariu sunt mai mult decat necesare pentru sanatatea acestor pesti.

    Reproducerea acestei specii de pesti, in captivitate, este putin dificila. Aveti nevoie de un acvariu separat, cu o apa a carei temperatura sa fie de 21 - 23°C. Dupa actul de curtare, cuplul se va imperechea, iar femela va depune icrele printre frunzele plantelor din vecinatate. Procesul de imprechere poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani. Prima transa de oua numara intre 30 si 50 de bucati. Urmatoarele contin ceva mai putine icre. Dupa fiecare depunere de oua, parintii trebuie indepartati din bazin pentru a nu le manca. Puietul va ecloza in maxim 10 - 14 zile, de la depunerea oualelor. Hraniti puietul cu hrana sub forma de fulgi, pisata marunt, dar si cu hrana vie. Puietul creste foarte greu si ating maturitatea la sapte luni.

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

10 alte produse in aceeasi categorie: