JBL CO2/pH Permanent Test Set Refill
  • JBL CO2/pH Permanent Test Set Refill

JBL CO2/pH Permanent Test Set Refill

29 LEI
cu TVA
Quantity
Ultimele produse in stoc

Masurare permenanta a CO2 si pH.

Indicator special ce permite masurarea, direct in acvariu, a nivelului de CO2 in mg/l.

  • Valorile CO2 intre 20-25 mg/l sunt cele recomandate.
  • Datorita indicatorului special, nivelul de CO2 este indicat independent de substantele ce influenteaza pH-ul, cum ar fi acizii humici sau azotatii.
  • Inlocuiti indicatorului o data la 3-4 saptamani = dureaza total 9-12 luni.
  • Indica valoarea pH-ului (6,4 - 7,6), in plus fata de nivelul de CO2.
  • Indicatorul de pH continua functia de afisare si atunci cand sunt adaugate in acvariu substante care influenteaza nivelul pH-ului, cum ar fi pH-Minus sau turba.


Informaţii de utilizare

Principiu de testare:

Un dispozitiv care conţine un indicator lichid care e separat de apa înconjurătoare printr-o bulă de aer.

CO2–ul este răspândit prin deschiderea de jos a dispozitivului, prin bula de aer în indicator. După o perioadă scurtă de timp indicatorul lichid va avea acelaşi nivel de CO2 ca şi apa din acvariu.

Indicatorul îşi schimbă culoarea în funcţie de nivelul de CO2: albastru = prea puţin CO2; verde = nivel optim CO2; verde gălbui spre galben = prea mult CO2.

Nivelul de CO2 poate fi citit direct de pe diagrama colorată.

Bula de aer descrisă e vitală ca nivelul să fie afişat corect, deoarece altfel indicatorul se amestecă altfel cu apa înconjurătoare şi culoarea păleşte.

Avantaje

Multe Teste Permanente pentru CO2 sunt amestecate cu un amestec de apă din acvariu şi indicator.

Asta înseamnă că nivelul carbonatului de calciu din acvariu trebuie să fie măsurat separat pentru a putea cumula corect nivelul CO2.

Noul JBL CO2 Permanent + Set pentru test pH foloseşte un indicator care este gata pentru a fi folosit şi nu are nevoie să fie diluat cu apă din acvariu.

Nivelul CO2 poate să fie măsurat direct, independent faţă de alţi acizi din apa din acvariu.

Nivelul CO2 poate să fie aşadar măsurat direct, independent de alţi acizi din apa din acvariu (ex. acid humic sau nitraţi), ca o valoare numerică scrisă în miligrame pe litru.

Instrucţiuni de folosire

Sunt furnizate două versiuni de culori ale scalei.

Formatul mic poate fi pus direct pe capacul transparent (articolul 1) sau cel mai mare se poate pune pe exteriorul acvariului (articolul 6).

Înainte de a instala aparatul, vă rugăm alegeţi locaţia pentru scală.

1. Dacă scala colorată va fi pusă direct pe capacul transparent al aparatului, acest lucru trebuie să se facă acum: puneţi aparatul pe o suprafaţă plană cu ventuzele cât mai sus. Puneţi scala mică a pH-ului sau a CO2-ului cu marginea de sus a capacului transparent, astfel încât scrisul să fie în poziţia corectă. Câmpul alb din interior trebuie să se vadă bine.

2. Scoateţi capacul transparent din partea de jos şi puneţi 35 de picături de substanţă indicatoare.

3. Întoarceţi secţiunea de jos, cea neagră, a aparatului şi lipiţi de capacul transparent astfel încât panoul alb şi ventuzele sunt pe partea plată cu ramă a capacului transparent.

4. Întoarceţi aparatul cu grijă în aşa fel încât secţiunea neagră să indice vertical în jos. Aveţi grijă ca nici un fel de lichid să nu se scurgă în spatele panoului alb.

5. Cu aparatul drept şi cu secţiunea neagră la fund, ataşaţi-l pe o parte a acvariului într-o poziţie vizibilă ca bula de aer să rămână sub secţiunea neagră, de jos. Distanţa dintre aparat şi suprafaţa apei trebuie să fie de aprox. 10 cm.

6. Dacă aţi decis să folosiţi scala cu format mare ataşaţi-o în afara acvariului în apropierea aparatului.

Nivelul actual de CO2 poate fi citit în miligrame pe litru prin compararea culorii indicatorului aparatului, direct cu culoarea scalei.

Folosiţi-l ca test permanent pentru pH:
Nivelul actual al pH-ului din acvariu, datorat interacţiunii CO2 cu alcalinitatea ridicată poate fi citită direct şi monitorizată folosind scala cu culori pentru pH, ataşată.

Cu toate acestea, acest lucru se poare face dacă nu sunt alte substanţe dizolvate în apă care influenţează pH-ul altul decât CO2 şi alcalinitatea ridicată.

Nivelul ridicat de nitraţi, folosirea lichidelor sau a pudrei pentru a reduce sau pentru a creşte nivelul pH, sau filtrarea prin turbă etc. cauzează schimbări ale nivelului pH-ului care nu poate fi stabilit folosind un test permanent.

Aşadar vă sfătuim să verificaţi nivelul pH-ului acvariului dumneavoastră din când în când folosind JBL pH Test Set.

Diagrama colorată cu pH care se ataşează de panoul acvariului este disponibilă doar în variantă mare. Selectaţi scala care e potrivită pentru nivelul carbonatului de calciu al acvariului dumneavoastră şi lipiţi-o de exteriorul acvariului aproape de aparat.

Conţinutul corect de CO2

Pentru apa din acvariu, JBL vă recomandă un conţinut de CO2 între 15 şi 30 ml/l, 20-25 mg/l se dovedeşte a fi idealul.

Acest nivel nu este dăunător pentru peşti şi asigură de asemenea creşterea luxuriantă a plantelor.

Ajustaţi gradual echipamentul CO2 de fertilizare până când se atinge acest nivel.
Ce cantitate de CO2 trebuie să fie adăugat la sistemul de fertilizare pentru a ajunge la acest nivel, depinde de factori diferiţi. 
Mişcarea apei, consumul plantelor etc., toate influenţează.

Cantitatea corectă care trebuie adăugată depinde de fiecare acvariu. Vă rugăm consultaţi instrucţiunile de operare pentru sistemul CO2 de fertilizare.

Schimbarea lichidului de indicare

Indicatorul va păli încet datorită luminii. Aşadar recomandăm reumplerea aparatului la fiecare 3-4 săptămâni când se face schimbarea regulată a apei.

În acelaşi timp, orice strat de alge etc. trebuie să fie curăţate de pe capacul transparent.

Orice depozite de alge sau calcar pot fi eliminate prin turnarea de JBL PowerClean sau JBL BioClean.

Dacă scala colorată prinsă de capacul transparent se decolorează, se poate schimba.

Important

Culoarea corectă se poate citi după o perioadă de aproximativ 2-3 ore !

2 Produse

Referinte specifice

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat:

16 alte produse in aceeasi categorie: