JBL Ektol Fluid Plus 125
  • JBL Ektol Fluid Plus 125
  • JBL Ektol Fluid Plus 125

JBL Ektol Fluid Plus 125

26 LEI
cu TVA
Volum
Quantity
Pe stoc.

 Medicament pentru pestii de acvariu impotriva putrezirii inotatoarelor si altor infectiilor bacteriene externe, cauzate de bacterii din speciile Aeromonas, Pseudomonas, Columnaris si altele. Inotatoare „cazute“ (putrezirea inotatoarelor), ulceratii si asa-numitul mucegai la gura sunt simptome frecvente ale unor astfel de infectii. Insa si in cazurile in care pestii, prin comportamentul lor (inotatoare intepenite, frecarea de obiecte), indica instalarea unei boli, dar nu se poate pune inca un diagnostic exact, Ektol fluid Plus 125 este de un real ajutor.

 

Contraindicatii: Nu se cunosc.

 

Precautii: Nevertebratele de apa dulce (creveti, crustacee etc.) pot prezenta intolerante. Ca masura de precautie, acestora nu ar trebui sa li se administreze tratamentul. Pestii fara solzi (grindeii si somnii) si pestii slabiti pot fi sensibili la tratament. Incepeti cu o jumatate de doza si cresteti cu precautie doza.

 

Reactii adverse: Nu se cunosc. In cazul in care observati reactii adverse la pesti, va rugam sa ne informati atât pe noi, cât si pe medicul dvs. veterinar sau farmacistul.

 

Mod de administrare: Inainte si pe durata utilizarii orice carbon activ trebuie indepartat din filtru, trebuie oprite dispozitivele UV-C si aparatele de imbunatatire a nivelului de CO2 si, in apa sarata, indepartatoarele de spuma si ozonizatoarele trebuie oprite. 50% din apa va fi schimbata inainte de aplicare. Acvariul va fi aerat cu o pompa cu diafragma si piatra de aer in timpul tratamentului. Adaugarea Medicament JBL Ektol fluid Plus 100 ml ar trebui realizata in principiu

dimineata, cu supravegherea pestilor.

 

Dozarea si durata tratamentului:

Daca nu exista alte specificatii:

10 ml la 25 L apa in 1. zi.

Daca este necesar, in a 5-a zi se dozeaza ulterior cantitate completa.

Imediat inainte de dozarea ulterioara ar trebui sa schimbati 30 – 50% din apa.

La apa moale cu o duritate carbonatica sub 8°d se va utiliza doar 50 % din doza specificata. La o duritate carbonatica de peste 15°d doza poate fi marita la 125 %.

Pesti mici si vivipari:

10 ml la 50 l apa in 1. zi.

Daca este necesar, in a 5-a zi se dozeaza ulterior 10 ml la 50 l apa.

Imediat inainte de dozarea ulterioara ar trebui sa schimbati 30 –50 % din apa.

Indicatia privind duritatea carbonatica este valabila in mod corespunzator.

 

Nota privind durata tratamentului: In mod normal dupa o singura doza starea pestilor se imbunatateste sau simptomele dispar complet. Daca este necesar, se poate realiza o dozare ulterioara in modul specificat mai sus.

 

Hranirea in timpul tratamentului: In timpul tratamentului se continua hranirea pestilor cu cantitate redusa de hrana.

 

Filtrarea in timpul tratamentului: Medicament JBL Ektol fluid Plus 100 ml dauneaza masiv bacteriilor curatatoare din filtru. Deoarece multi germeni patogeni pot supravietui in mediile filtrante, se recomanda curatarea temeinica a filtrului, mai bine inlocuirea mediilor filtrante.

 

Indicatii in caz de supradoza, intrerupere sau incetare prematura a tratamentului: In cazul unei supradoze, jumatate din apa trebuie schimbata.

 

Dupa tratament: Filtrati apa din acvariu prin carbon activ timp de 24 de ore dupa tratament, pentru a indeparta urmele reziduale ale medicamentului. Carbonul activ va fi eliminat corespunzator dupa aceea. Adaugarea elementelor de activare a bacteriilor in apa de acvariu ajuta la inlocuirea bacteriilor curatatoare afectate. Va rugam sa verificati zilnic nivelurile de amoniu/amoniac si nitriti in timpul tratamentului si in primele zile de la incheierea tratamentului.

In cazul in care nivelurile de nitriti depasesc 0,5 mg/l se va schimba imediat 50% din apa si se va adauga in apa de acvariu un element de activare a bacteriilor.

A se feri de lumina si caldura, pastrati produsul in ambalajul original.

 

Observatii:

A nu se lasa la indemâna copiilor.

A nu se administra animalelor destinate sacrificarii pentru consum.

 Pentru animale. A nu se utiliza dupa data expirarii.

 A nu se utiliza in combinatie cu alte medicamente.

 Utilizarea conditionatorilor pentru apa diminueaza efectul medicamentului.

100ml pentru 250l

3 Produse

Specific References

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

16 alte produse in aceeasi categorie: